Felixs fotografie

oog voor details

Fotografie in Grand Teton


Foto's bestellen neem Contact op

GrandTeton

Wat heeft Grand Teton je nog te bieden, na het geweld van Yellowstone Park? Wij hadden twee nachten gepland in Grand Teton en verbleven met onze camper op Signal Mountain Campground, een first come first serve campground. We waren de eerste dag dus al vroeg bij signal mountain, want fcfs in Grand Tetom kan erg snel vollopen wat ook nu het geval was. De camper neergezet bij een familie die bezig was op te ruimen voor vertrek en toen bij de receptie iemand zien te vinden om de plek vast te leggen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt. De campsite is ok, alleen zijn er onvoorstelbaar veel stekende muggen.
Webshop
GrandTeton
Jenny Lake
Na aankomst gelijk naar Jenny lake Hidden Falls Trail aan de westzijde van Jenny Lake; het begin van de trail is bereikbaar met de boot (1,6 km) of te voet via het wandelpad rondom het meer (9km). Parkeren bij Jenny Lake is problematisch. Om drukte te vermijden kun je deze wandeling het beste in de vroege ochtend of laat in de middag maken. Je klimt via een vrij steil pad omhoog, waarbij je via een bruggetje de Cascade Creek oversteekt.Je kunt nog doorlopen naar Inspiration Point. Vanaf het hoog gelegen Inspiration Point heb je een schitterend uitzicht over Jenny Lake. Qua fotografie is het niet erg interessant maar wel mooi genoeg om te gaan bekijken.
Webshop
CanadaUSA
Signal Mountain
Na de hike bij Jenny Lake, de signal mountain opgereden, naar signal mountain overlook. Vanaf de top heb je een mooi overzicht onder andere op Jackson Lake and Jackson Hole.
Webshop
CanadaUSA
Mormon Row
De volgende ochtend na het ontbijt direct naar de mormon row, wat eigenlijk buiten de grenzen van Grand Teton national park ligt. De mormonen waren vanuit het droge Utah naar de vallei getrokken en vestigden zich daar in naast elkaar gelegen boerderijen. Deze aaneengesloten rij van boerderijen wordt de Mormon Row genoemd met bekende boerderijen als de John Molton barn en de T.A. Molton barn. De overige gebouwen zijn ook de moeite waard. Hier zo vroeg mogelijk naartoe proberen te gaan, vanwege het mooie licht en de drukte die later op de dag ontstaat, als de bussen met toeristen arriveren. Het valt niet mee om hier originele foto's te maken want het gebied is al door vele fotograven vastgelegd. Het blijft een uiterst fotogenieke omgeving.
Webshop
CanadaUSA
Schwabacher Landing
Van de Mormon Row naar de Schwabacher Landing. De Schwabacher Landing was vroeger een aanlegplaats, het ligt aan een zijtak van de Snake River. Dit gebied staat bekend om de beverdammen die het water in segmenten verdeelt. Binnen de segmenten staat het water vrijwel stil, waardoor het prachtig spiegelt en zo een spiegelbeeld creert van de Treton Range. Ook zijn er in dit gebied verschillende soorten vogels te zien. Toen ik er was (juni) waren de watervogels paartjes aan het vormen. Ze waren synchroon aan het zwemmen. Ik had hier wel een hele dag kunnen blijven vanwege de landschappen, prairie honden en de vogels.
Webshop
CanadaUSA
Snake River
Van Schwabacher Landing naar Snake River Overlook. Hier heef Ansel Adams zijn iconische foto van dit gebied gemaakt. Een vergelijkbare foto is nu niet meer te maken want de snake river is van dit punt niet meer te overzien door de hoge bomen. Ik vond het fotografisch nauwelijks interessant. De Oxbow Bend, een soort U-vormige kromming in de snake river is fotografisch gezien interessanter. In deze bocht zijn onder de juiste omstandigheden mooie foto's te maken van de snake river de tetons en hun spiegeling in de snake river.
Webshop
CanadaUSA
Moose
Andere interessante bezienswaardigheden met mogelijkheden voor de fotograaf zijn 'Chapel of the sacred heart' een kapelletje in de buurt van signal mountain, 'Menors ferry' een veerboot die vroeger de mensen en de wagens de snake river konden overzetten in de omgeving van Moose, 'Chapel of the transfiguration' een kerk in de omgeving van Moose.
Webshop
Grand Teton