inhetoog fotografie

Roadtrip Namibia


Fish river canyon

ma 03-02

Voor ik verder ga. Als ik op de radio een nummer hoor dat goed in het gehoor ligt dan probeer ik de artiest/titel te achterhalen en dan koop ik het nummer bij 7digital (nee, illegaal downloaden is tegen mijn principes). Deze nummers zet ik dan op een usb-stick die ik meeneem op vakantie. Zo ook dit jaar. Er zitten wat nummers van JamiroQuai tussen (ik hoop dat ik het goed schrijf) en het nummer 'this corner of the earth' deed me wel wat. Dus voordat je verder leest zoek het op op youtube en speel het af terwijl je verder leest. De woorden vind ik treffend, niet perse allemaal op mijn situatie.
In quivertree forest gisteravond nog wat kunnen fotograferen. De zon ging mooi onder en er vormde zich een onweersbui in het westen. Gaf mooie kleureffectn. Ook het bos zelf gefotografeerd met de verkleuring van de ondergaande zon. Als de zon onder gaat moet je niet alleen dit verschijnsel fotograferen, maar je ook omdraaien om te zien wat het effect op het landchap achter je is.
Toen ik nar bed ging waaide het flink, veel bewolking, af en toe een spetter, dus mijn hoofd stond niet op nachtfotografie. Ik werd op een gegeven moment wakker en het was nog donker buiten en toen ik buiten keek kon ik de melkwegstelsel zien. Snel naar buiten, alles bij elkaar graaien en het bos in. Helaas was het blauwe uurtje al begonnen, waardoor het schijnsel van de sterren wordt overstemd door de zon die nog ver onder de horizon zit. Als ik thuis kom zie ik wel of er nog wat bruikbaars tussen zit. Wat foto's van het bos gemaakt in het blauwe uur en direkt na zonsopkomst.
Op weg naar de fishriver canyon, de tweede of derde grootste canyon op de wereld, maar eerst boodschappen doen in Keetmanshoop. Ik heb wat ideeen om mijn menu wat uit te breiden. Ik koop een doosje eieren en kook ze direct na aankomst en doe ze in de koelkast. De komende dagen heb ik dan wat variatie in beleg ed. Ook een lekker stuk kip gekocht voor vandaag bij de lunch. Diner gaat niet veel worden, want dan ben ik op de rand van de canyon.
Het eerste deel gaat over geasfalteerde wegen, maar de laatste 100 km is gravel. Valt gelukkig wel mee. Het heeft hier recent geregend, dus af en toe moet ik ook een rivier oversteken, wat een indrukwekkende boeggolf geeft. Ik overnacht op de Hobas campsite, binnen de hekken van het park, dus ik kan in alle vroegte naar de canyon gaan. Omdat ik ook gelijk vanavond bij zonsondergang wil gaan fotograferen heeft het geen zin om de tent uit te vouwen. Wel wat spullen uitstallen, zodat ik straks in het donker niet er achter moet komen dat iemand anders het plekje heeft ingenomen. Op het internet wordt gewaarschuwd voor de kwaliteit van het eten op Hobas, dus vanavond genieten van een eigen brouwsel.

di 04-02

Vannacht de hele nacht getreiterd door een mug. Heel slecht geslapen. Gecombineerd met temperaturen boven de veertig graden, zit ik er nu redelijk doorheen. Ik ben toch weer naar de canyon geweest. Heb een 4x4 trail gereden en daarna een stukje gelopen. De bijgesloten foto is van een deel van de canyon waar dus niet veel mensen komen, want niet veel mensen gaan die moeite nemen. Terug naar de camping, een vakantiewasje doen en proberen te slapen bij het zwembad. Wat ze niet verteld hadden was dat er bavianen over het terrein zwierven. De spullen die ik achter had gelaten waren nu over een groot gebied verspreid. Zwemmen zit er niet in, want er drijven duizende vlinders in het water. Ik ga af en toe onder de douche staan en droog me niet af. Het helpt een beetje. Morgen opweg naar Aus. Dit ligt honderd km van de westkust, dus hopelijk wat milder. Eten gaat moeizaam. Er vormt zich geen speeksel als ik wil eten, dus kauwen en slikken gaat alleen gecombineerd met veel water.