Felixs fotografie

oog voor detail

Fotografie in de Algarve


Algarve
Een foto- reisverslag langs bezienswaardigheden inde de Algarve. De kust in de omgeving van Lagos en Alvor in de Algarve is bijzonder fotogeniek. Dit wordt vooral veroorzaakt door de rotsformaties die voor de kust liggen. Voor de fotograaf levert deze omgeving veel Fotografische uitdagingen op. Voor de wandellaar zijn hier ook mooie wandelroutes.
Algarve
Algarve Lagos

Ten zuiden van Lagos ligt een soort landtong, met op de punt een Vuurtoren. Het uiterste puntje heet Punta da Piedade. Vanaf Lagos is langs de kustlijn te wandelen richting Punta da Piedade en daar vandaan verder richting Praia do Mos. Dit hele traject is erg mooi. Uitzicht op rotsformaties en prachtige stranden. Fotograferen vanaf het pad levert mooie overzichts foto's op. Voor het fotograferen van details is wat klauterwerk noodzakelijk.
Algarve
Er zijn vissersboten die je meenemen langs de kustlijn. Ik ben 's-morgens vroeg met een visser op stap gegaan, waardoor ik hem ook kon vragen om langzamer te varen of om een andere positie in te nemen, zodat een betere compositie mogelijk werd. De visser had ik op het strand bij Dona Ana aangesproken. Dit gaat beter dan in Lagos op zo'n bootje te stappen, want dan zit je samen met vijf anderen in het bootje, waardoor jouw fotografie-wensen moeilijker zijn te realiseren. De beste oplossing is een visser aan het strand aan te spreken met het verzoek de volgende dag vroeg uit te varen, met de uitdrukkelijke wens voldoende tijd in te ruimen voor het fotograferen. Ze hebben dan meer ruimte om met je wensen rekening te houden.
Algarve
Alvor
Om de rotsformaties bij Alvor te kunnen bekijken, heb ik de auto op een parkeerplaats neergezet bij 37 07 13.84 / 08 33 52.05. Hier vandaan kun je de rotsen op klimmen (er hangt ergens een touw om het klimmen te vergemakkelijken) Er lopen paden waardoor je langs de kustlijn kunt wandelen. Erg veel mooie uitkijkpunten. Direct na zonsopkomst staat de zon gunstig voor het fotograferen. Hoogtevrees is niet handig op delen van dit traject. Zonsondergangen fotograferen is mijns inziens niet mogelijk, omdat zeker rond de zomer, de zonsondergang te veel naar het noorden is verschoven.
Algarve
Praia da rocha
Het beeld bij eb en bij vloed kan redelijk verschillen. Houd daarom de getijde tabellen in de gaten.
Getijdentabellen
Praia dona ana
Door in grotten te kruipen (voorzichtig) kun je mooie opnamen maken. Sommige grotten hebben boven in ook openingen waar ligt langs naar binnen valt. Dit kan spectaculaire foto's opleveren.
Algarve
Praia .....
Richting Sagres en dan naar het noorden richting Aljezur, zijn ook mooie landschappen te fotograferen.
Algarve