InHetOog fotografie

oog voor details

Fotografie in hidden vlei


Foto's bestellen neem Contact op

hidden vlei

Hidden Vlei ligt in Sossusvlei welke weer te vinden is bij Sesriem. Sesriem ligt aan de C 19 zowel via Solitaire als Maltahöhe over een gravelweg te bereiken. Vanaf Sesriem loopt een geasfalteerde weg van ca 60 km richting Sossusvlei. Aan het einde van de weg kom je bij een plek met bomen en struiken waar 2WD moeten parkeren. Hier vandaan kun je richting Hidden Vlei lopen. De zoutpan Hidden Vlei ligt 2 kilometer ten zuiden van de 2WD-parkeerplaats. Net als bij de andere zoutpannen vind je in Hidden Vlei een opgedroogde waterplas met dode acaciabomen, gebarsten uitgedroogde grond, omgeven door rode duinen. Een klein paradijs voor fotografen.
Webshop
Video onderweg naar Sessriem
Alle foto's van hidden vlei
sossusvlei
Vanaf de parkeerplaats wijzen bordjes richting Hidden Vlei. Je moet in ieder geval pal naar het zuiden lopen. Er zijn markeringspalen aangebracht, maar ik ontdekte de eerste toen ik al een eind op weg was. Het eerste deel ben je omgeven door bomen en struiken, maar daarna loop je de duinen in. Het is geen erg zware tocht, maar de duinen gaan wel geleidelijk omhoog en het zand is rul. Op een gegeven moment kom je over de rand van een duin en zie je hidden Vlei in de diepte liggen. Nu moet je een duin aflopen die je later weer op zal moeten klimmen wat wel wat zwaarder is.

hiddenvlei
Het is verstandig om heel vroeg in Hidden Vlei aanwezig te zijn, zo dicht mogelijk tegen zonsopkomst. Dat betekent dat je binnen de hekken van Sosusvlei zult moeten overnachten, wat een kostbare zaak is. De aanwezige lodges zijn erg duur, maar ik geloof dat ze wel waar voor hun geld bieden. Ik heb overnacht op de camping. Deze is ook veel te duur en helaas krijg je daar geen waar voor je geld. Het sanitair is gedateerd, geen handdoeken voor het zwembad, een matig restaurant. De medewerkers zijn gelukkig wel uiterst vriendelijk en behulpzaam. Breng hier niet meer nachten door dan strikt noodzakelijk.
Webshop
Foto's sossusvlei
hidden vlei
Ik was vlak voor zonsopkomst in hidden vlei en heb tot ca 11.00u daar gefotografeerd. In die ruim vier uren dat ik daar bezig was heb ik verder geen mens gezien. Op mijn weg terug naar de parkeerplaats kwam ik twee personen tegen die op weg waren naar de vlei. Als je als fotograaf zo laat nog naar hidden vlei gaat dan mis je alle magie die je hebt als de zon nog laag staat. Midden op de dag is de zon te hard voor deze locatie.
hidden vlei
In de vroege ochtend heb je vaak wat wolkjes aan de hemel en als je geluk hebt dan kun je deze mooi in je compositie opnemen. De zon komt hier langzaam over de top van de duinen, waardoor er een spel van licht en schaduw ontstaat waar je mooi gebruik van kunt maken. Goed om je heen kijken en een plan maken anders blijf je heen weer rennen.
sesriem
Ik had wat apparatuur betreft een statief, groothoek 14-24 2.8 en 24-70 2.8 en mijn Nikon D810 full frame meegenomen. Op de 24-70 nog een polarisatie filter. Op de 14-24 kun je geen filters monteren. Ik gebruik een draadontspanner of ik pas een ontspanvertraging van 3 seconden toe om onscherpte door trillingen te voorkomen. Bij voorkeur werk ik met live view.

Foto's sesriem
Namib-naukluft National Park
Zorg dat je veel water meeneemt want zeker de als je in het midden van de dag weer terug moet lopen naar de parkeerplaats heb je dat hard nodig. Wat te eten is ook niet onverstandig. ik neem altijd van die candy bars mee van Nature valley, die je in de grotere supermarkten kunt kopen.
Webshop
Roadtrip Namibie
Alle foto's hidden vlei