inhetoogfotografie

oog voor details

Fotografie in Namibie


Foto's bestellen neem Contact op

Namibia
Een foto- reisverslag van onze reis door Namibie, het meest fotogenieke land waar ik door gereisd heb met veel bezienswaardigheden. Van de Fish River Canyon in het zuiden, langs het Namib-Naukluft park, Sossusvlei, de kuststrook, de Etosha pan in het noorden, het is allemaal een uitdaging voor de fotograaf. Het is een onvergetelijke ervaring geworden. Namibie is een uitgestrekt land waar weinig mensen wonen. Het over grote deel van het land bestaat uit woestijnen, maar ieder gebied heeft weer zijn eigen details. Een relaxt land met overwegend vriendelijke mensen en een prachtige natuur
Vogels in Namibie
Roadtrip Namibia 2020
Namibia and Botswana
Webshop
Guestbook
Fish river canyon
De Fish river canyon in het zuiden van Namibie was een van de eerste stops. Vanaf de Hobas campsite krijg je toegang tot de canyonrand. Hier heb je een mooi uitzicht over de canyon. Je bevindt je dan aan de oostkant van de canyon. In de vroege ochtend zijn de lichtomstandigheden optimaal. Aan de westkant van de canyon zijn er weinig mogelijkheden om de canyonrand te bereiken. Het kan alleen via vrij dure lodges, die ook dagtrips naar de bodem van de canyon aanbieden. Ai-Ais is een kuuroord aan de zuidkant van de canyon. Hier vind je warmwaterbronnen. Vanaf Ai-Ais kun je de canyon een stukje inlopen. Officieel is dit niet toegestaan. Altijd rekening houden met snel stijgend water.
Namibia
Webshop
quiver tree forest
Kokerbomen (quiver tree) zijn door heel Namibie te vinden. Er is een grote concentratie ten noord oosten van Keetmanshoop. Er is daar ook een camping, aan te raden als je s’nachts opnamen wil maken in dit bijzondere landschap. Vlakbij ligt “giants play ground" een terrein waar steenformaties op elkaar gestapeld lijken te zijn. Je vindt er ook kokerbomen tegen een interessante achtergrond.
Namibia
Guestbook
Tiras Mountains
Het Tirasgebergte ligt in het westen van Namibie, boven Aus, op de rand van de Namib Naukluft park. De C13 en D707 komen langs dit gebergte. Hier zijn in de vroege ochtend en late avond bijzondere landschappen te fotograferen. De Namtib Desert Lodge is een prachtige locatie om als fotograaf te bivakkeren en daar vandaan fotgrafie uitstapjes te maken op de ranch. De ranch is gebruikt voor commerciele fotoshoots vanwege de prachtige landschappen die als achtergrond kunnen dienen. Het gesteente is vaak rood, waardoor bij zonsondergang een mooi kleurenspel ontstaat. De wegen in deze omgeving zijn vrij slecht. Bereidbaar met een gewone personen auto, maar de snelheid zal laag liggen
Webshop
Namtib desert lodge
Living desert
Swakopmund is een badplaats waar de namibische bevolking naar toe gaat voor vakantie in eigen land. De woestijn landinwaarts bij Walvis baai en Swakopmund herbergt allerlei insekten, reptielen en dieren die de moeite waard zijn. Een goede gids/bioloog is wel nodig anders zullen veel details je ontgaan. Zij kunnen ook gunstige situaties om te fotograferen creeeren. De living desert tour biedt mogelijkheden voor de fotograaf. De duinen zijn niet zo spectaculair als in andere delen van Namibie, maar zeker de moeite waard. Langs de kust is ook veel te zien aan vogels (pelikanen, flamingo’s), scheepswrakken, zoutpannen ........
Namibia
Webshop
Guestbook
Etosha
Etosha in het noorden van Namibie is natuurlijk de plek bij uitstek om grote concentraties wild te zien. Er zijn mooie lodges vlak bij de ingang van het park. Een overnachting binnen het park is wel aan te raden vanwege de verlichte waterholes bij bijv de Okaukuejo lodge. Deze is beroemd vanwege de vele dieren die daar langs komen. Verspreid over het etosha park zijn er waterholes waar het waterpeil gereguleerd is. De dieren kunnen daar dus het hele jaar terecht. Vroeg s’morgens zijn er vaak veel dieren op weg naar de waterplaatsen. In Etosha kun je dagen rondrijden en steeds weer nieuwe ervaringen opdoen. Fototoestel voortdurend paraat houden want er zijn veel onverwachtte fotografie-momenten..
Namibia
Webshop
Guestbook
Waterberg plateau
Waterberg is een hele mooie omgeving. Als fotograaf kun je je hier wel een paar dagen uitleven. Zicht op de berg is heel mooi vanaf heuvels in de omgeving. Een verblijf op Waterberg Guest Farm geeft je de mogelijkheid het plateau van vele kanten te kunnen bekijken. Er zijn vanaf deze farm drives te bespreken, waarbij je met een kundige gids het enorme terrein van de ranch in kunt gaan. Hij schat je wensen als fotograaf in en brengt je naar de prachtigste plekken, stopt daar waar jij het graag wilt. Veel fotografische mogelijkheden voor relatief weinig geld. Vroeg s’-ochtends en bij zonsondergang zijn ideale fotografie momenten. Op het plateau bevinden zich veel dieren. Er zijn ook observatie hutten. Toegang alleen onder begeleiding. Het plateau is verrassend uitgestrekt.
Webshop
Waterberg Guest Farm
Sossus vlei
Sossusvlei is een van de meest fotogenieke omgevingen in Namibie. Het maakt deel uit van het Namib-Naukluft National Park. De hoge rode duinen geven vooral bij laagstaande zon prachtige effecten. De wind is daar overwegend westelijk waardoor de duinen aan de westzijde een glooiende helling hebben en aan de oostzijde een steile helling. Bij ondergaande zon ligt de steile zijde volledig in de schaduw terwijl de westzijde nog helemaal beschenen wordt. Bij opgaande zon heb je een vergelijkbaar effect. Als fotograaf zul je binnen de hekken van het park moeten overnachten om 's-morgens vroeg al in de duinen te kunnen zijn. Deadvlei, de vallei met verdroogde bomen tegen een rood decor van de duinen is een plek om voor zonsopkomst al aanwezig te zijn. Later op de dag wordt het er erg heet. Ruim voor zonsondergang een hoog standpunt uit zoeken om dat kleurenspel te kunnen fotograferen. .
Namibia
Guestbook

Webshop werk aan de muur

Namibie fishriver canyon
Namibie kalahari
Namibie sossusvlei
Namibie kalahari