InHetOog fotografie

oog voor details

Fotografie in Namtib Biosphere Reserve


Foto's bestellen neem Contact op

D707

Langs de D707, een van de mooiste wegen in Namibie, ligt de Namtib Biosphere Reserve midden in de Namib woestijn. Ik verbleef op hun campsite little hunter’s rest. Dit is een heel groot terrein waar een beperkt aantal plekken is aangelegd. Er zijn goede sanitaire voorzieningen. Mijn intentie was hier bij volle maan foto’s te maken. Een verblijf op de campsite, in plaats van in de bugalows, ligt dan voor de hand, want je stoort dan niemand als je midden in de nacht gaat fotograferen.
Webshop
namtib
namtib
Ik was jaren geleden ook op deze locatie geweest en de rust, de sfeer en de schoonheid die ik hier toen aantrof hebben gemaakt dat ik het in de route van mijn roadtrip heb opgenomen.
tirasgebergte
Het terrein waar Namtib Biosphere Reserve is gerealiseerd is enorm groot. Vanaf de D707 moet je circa 10km rijden naar het hoofdgebouw en de bungalows. De campsite is nog verder weg. In het hoofdgebouw kun je meestal mee dineren als je dat tijdig kenbaar hebt gemaakt. Dit is een ervaring op zich, want je ontmoet aan het diner diverse reizigers waar je ervaring mee kunt uitwisselen. De discussies die aan tafel gevoerd worden zijn ook altijd uiterst interessant.
namtib zonsondergang
Ik stond alleen op het immense terrein van de camping wat op zich wel een beetje scary is, maar als je je realiseert dat dat onbehagen tussen je oren zit kun je het van je af zetten en aan het werk gaan. Ik heb eerst bij zonsondergang foto’s gemaakt wat met de rode rotsen uiterst mooi is. Ondertussen me ook goed georienteerd, zodat ik in de nacht ook mijn weg zou kunnen vinden. Niet vergeten iets van verlichting bij je plek te laten branden anders vind je het in het donker moeilijk terug.
fotografie
Later in de nacht er weer uit gegaan om het landschap inclusief sterrenhemel te fotograferen bij volle maan. Een hele mooie ervaring.
biosphere
De volgende ochtend door het gebied getrokken en wat mooie plekken vastgelegd.
nikon
Ik had wat apparatuur betreft een statief, groothoek 14-24 2.8 en 24-70 2.8 en mijn Nikon D810 full frame meegenomen. Overdag heb ik hier ook de Nikon D500 met 80-400 ingezet. Dit levert wel mooie beelden op als je de gelaagdheid in het gebergte wil vastleggen. Ik gebruik een draadontspanner of ik pas een ontspanvertraging van 3 seconden toe om onscherpte door trillingen te voorkomen. Bij voorkeur werk ik met live view. Een zaklantaarn en mijnwerkerslamp mogen niet ontbreken als je in de nacht gaat fotograferen.
Webshop
namtib