inhetoog fotografie

Rondreis Namibie


Bij twee reizen door Namibie ben ik onder de indruk geraakt van de prachtige natuur die je hier vindt. Zowel de landschappen het wild, de vogels zijn adembenemend mooi.
Reizend in gezinsverband kan ik als fotograaf moeilijk uit de voeten, want mijn wensen en eisen stroken dan niet altijd met datgene wat voor mijn reisgenoten nog acceptabel is. Daarom reis ik eind januari 2020 af naar Windhoek, om zes weken door Namibie te trekken. Deze reis is helemaal gericht op de fotografie, dus in alle vroegte op pad om het ochtendlicht te kunnen benutten en bij zonsondergang op de locaties aanwezig zijn waar mooie composities te verwachten zijn in combinatie met de ondergaande zon. Midden in de nacht het melkwegstelsel fotograferen in combinatie met de silhouetten van kokerbomen. In het midden van de dag, als het licht te hard is om te fotograferen, eten, slapen en de klusjes doen die gedaan moeten worden.
Ik heb een Toyota Hi-Lux gereserveerd met een roof-top-tent, zodat ik kan overnachten waar het mij het beste uitkomt. Uitgangspunt is wel dat ik steeds op campings zal ovenachten.
Waarom juist nu ...?
De periode rond december-april is de regentijd in Namibie. Dat is een periode waarin de bloemen, die je anders niet te zien krijgt, gaan bloeien, de luchten prachtig dreigend zijn en er veel pasgeboren wild te zien is. Deze periode is helaas ook de heetste periode met temperaturen die rond de 40 graden kunnen liggen. Ik had kunnen wachten tot ik met pensioen was, maar ik heb niet het idee dat ik elke dag sterker en soepeler wordt en deze reis gaat fysiek wel wat van me vragen.
Met dit blog wil ik het thuisfront op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Als er een periode geen nieuwe berichten verschijnen dan is dat geen reden tot ongerustheid, want ik ben soms dagen in gebieden waar wifi geen optie is. Overigens neem ik wel een sateliettelefoon mee, dus ik ben redelijk bereikbaar. Op de kaart kun je de route die ik in gedachte heb terug vinden.
De route loopt met de wijzers van de klok mee, dus vanuit de hoofdstad Windhoek eerst richting het zuid-oosten van Namibie, richting de Kgalagadi rond de Aoub en de Nossob rivier (eigenlijk is dit zuid afrika).
Dit filmpje geeft een goed beeld van wat mij te wachten staat. In grote lijnen (ca 70 procent) volgen zij dezelfde route die ik voorbereid heb. Veel plezier bij het volgen van mijn reis door Namibie.

roadtrip Namibia

sesriem

----24-01-2020----Hoogland------

Het is dan eindelijk zo ver. Na ruim een jaar voorbereiden, inlezen, plannen maken en weer verwerpen, locaties op google bekijken, reserveringen maken, .... vertrek ik richting Namibie. Gemengde gevoelens. Blij dat ik aan een reis kan beginnen waarbij ik weken lang dicht bij de natuur zal moeten leven, waarbij ik deze prachtige natuur in mooie composities hoop vast te kunnen leggen, maar aan de andere kant ook een beetje in mineur omdat ik ook weken gescheiden ben van degenen met wie ik mijn leven wil delen. Hopelijk werpt het vele organiseren zijn vruchten af en hoef ik niet te veel te improviseren, maar aan de ander kant 'this is africa man .....'. De dingen gaan hier niet altijd zo als je het zou mogen verwachten. Dat is ook een van de charmes van dit continent.
Kom regelmatig hier terug, want ondanks lange periodes van stilte (geen wifi) hoop ik regelmatig berichten en beelden te kunnen plaatsen.
De opzet van deze site is zodanig dat ik eenvoudig nieuwe content kan toevoegen zonder te veel last te hebben van de slechte internetfaciliteiten waar ik mee te maken krijg. In eerste instantie zit er geen data achter onderstaande links, maar gaandeweg wordt de data toegevoegd.

Om te reageren: Klik hier
Foto's van de voltooide roadtrip vind je HIER
03-03 Margriet Roos
.ik heb nu alle verslagen nog eens achter elkaar gelezen, wat een mooi reisverslag. Je schrijft erg leuk Felix. Humoristisch en spannend. Nogmaals goede thuisreis.
----Felix: Hi Margriet. Bedankt voor je reactie en voor het volgen. Het zit er nu op. Ik heb de auto ingeleverd en wacht nu op transport naar het vliegveld. Even tijd om het eea bij te werken. Neem nog even mailcontact met je op.

01-03 Margriet Roos
.Prachtige verslagen Felix. Bedankt voor het “ mee beleven”Mooie foto’s ook.Het zit er al weer bijna op, we wensen je een heel goede thuis reis en een mooi welkom thuis. Lieve groet van Francis en mij.

27-02 Jan en Thera
.Na een paar drukke weken eindelijk je verslagen gelezen. Ik waande je in buurt, las regen,regen en nog eens regen. Maar wel leuk om je zo te volgen. Succes met je reis en je mooie verhalen.Groetjes jan en Thera
----Felix: Op het moment gaat het goed. Waar ik nu zit is het tegen de veertig graden en droog. Geen klam bed meer en ik kan tenminste wat ondernemen.

24-02 Marty
.Hey Felix, Met heel veel plezier en bewondering lees ik elke keer je blog. Wat een avonturen en wat een indrukken ! Pas je wel een beetje geod op jezelf! Toch maar beter binnen de hekken blijven. Wens je nog een fantastische tijd toe en ben benieuwd naar je volgende blogs. groetjes Marty

22-02 Lynette
.Wat een geluk dat de dieren jou eergisteren niet als een lekker hapje hebben aan zien komen!!! Ook fijn voor ons, want nu kunnen we je blijven volgen op je avontuurlijke reis! Geniet er nog maar van! ----Felix Met mijn huidige gewicht ben ik moeilijk als lekker hapje te beschouwen.

21-02 Lydia
.Hoi Felix, Wat een prachtige foto's en mooie verhalen. Zo geef je ons een inkijkje in het avontuur wat je aan het beleven bent. Zo zijn we er toch een beetje bij. Kan niet wachten om je verhalen persoonlijk te horen.

19-02 Gert Jan J
Hoi Felix, goed dat je weer updates kan laten zien. Met plezier heb ik weer kunnen lezen hoe je avontuur verloopt. Wens je nog veel mooie herinneringen.

19-02 Jeroen Meijerink
Hoi Felix, wat een verhalen en en mooie foto's! Veel regen lees de laatste dagen; nou; dan kan NL je de hand geven! Ik hoop nog veel min of meer normale dagen voor jou. En je weet: It's the journey, not the destination!

17 -02 Mario van Egmond
.Hallo Felix,Het is geweldig je verslag. ik heb gewoon het idee dat ik mee mag reizen. Geniet en blijf vertellen, ik hang aan je lippen.Grtzz mario

15-02 Frans Kietselaar
.Hallo Felix, je verhalen schersen een een benijdensvaardige ervaring. Ben net als de rest zeer benieuwd naar de foto's. Lijkt ongeveer een tegenstelling van Canada. Temperatuur en flora en fauna. We lezen nog verder! Frans Kietselaer

11-02 Marja Sedney
.Gezellige manier van schrijven heb je; lijkt net of ik er bij ben;-)Geniet ervan!

09-02 Larry Sedney
Mooie foto's en indrukwekkende verhalen. Geniet van deze reis. Door de regels heen lees ik dat het geen vakantie is om uit te rusten. Gelukkig heb je daar aan het eind van het jaar meer tijd voor. Heel veel mooie ervaringen en foto's en weinig muggen.

13-02 Joris
.Hallo Felix,Wat een prachtige foto's en leuke dagbeschrijvingen!Bij het bekijken van je blog voel ik me ook een beetje op vakantie.Ik volg je op de voet...Groetjes,Joris

13-02 Margriet en Francis
Hoi Felix,Alweer een tijdje onderweg. Ik hoop dat je geniet en dat je verwachtingen bewaarheid worden. Vandaag aan de Walvisbaai, klinkt spannend. Lieve groet van ons en goede reis verder.Margriet en Francis.

08-02 Esther van Hoorn
Hoi Felix, leuk dat je ons zo op de hoogte houdt. Ik wens je heel veel bijzondere en mooie momenten toe. En natuurlijk op het juiste moment de camera erbij:-). Groetjes, Esther
----Felix Hi Esther, Je knt beter in je nieuwe huis een wand vrijhouden voor een mooie foto.
.

07-02 Lynette
Ha buurman, Leuk om je al lezend te kunnen volgen en je avonturen mee te beleven. Het is wel afzien voor je, maar dan heb je ook wat. Ik heb idd je aanbevolen muziekje van Jamiro Quai op de achtergrond meegeluisterd en begrijp wel wat je bedoelt. Vanavond komt Riekje met ons mee-eten en kunnen we je avonturen bespreken. Nog een voorspoedige reis, mooie foto-momenten en geniet er van! Groetjes, buuf Lynnette

05-02 Thera van den Berg
Hoi Felix, wat een schitterende plaatjes we hebben er van genoten.Felix heb je geen Shazam op je Mobile die luistert naar het nummer en heb je gelijk de artiesten en album. Succes en groetjes van ons
----Felix Shazam heb ik inderdaad niet, maar waarschijnlijk heb je daar of wifi of een data verbinding voor nodig en die heb ik meestal niet

03-02 Jel Agelink
Hi Felix, heerlijk al dat leesvoer! Het is dat jij het niet nodig hebt maar het klinkt als een succesvol afvalprogramma 🤦‍♀️ Ben ook benieuwd naar je foto’s straks. Veel succes nog, ik kijk weer uit naar de volgende verhalen! Groet Jel

02-02 Jan Kreuger
.Al weer ruim een week onderweg. De tijd vliegt. Vanaf 27-01 staan een aantal foto's op z'n kop. Wat de grootte van de foto's betreft, heb ik ze bij onze blog via een programma verkleind, omdat zoals je aangeeft met een geringe bandbreedte het een eeuwigheid duurt. Dat de warmte hier mmordend is kun je niet zeggen, maar een temperatuur van 12°C gistern en vandaag is ook wel redelijk warm voor de tijd van het jaar.De mooi foto's gaan nu beginnen als jou camera overuren maakt. Uiteraard ben ik heel benieuwd hoe het er allemaal uitziet, dus zul je op z'n minst een avondje of avonden moeten organiseren om ons deelgenoot te maken van de fraaie natuur. Ik kan mij voorstellen dat het genieten is, maar je moet wel geduld en uithoudingsvermogen hebben bij deze hitte. Beetje gênant misschien dat een leeuwenpaartje niet ongestoord de liefde kan bedrijven zonde de aanwezigheid van een camera, die alles vastlegt. Ben benieuwd. Hier geen privacy wetgeving.De kokerbomen zien er prachtig uit. Bij het lezen van deze blog moest ik denken aan het lied van André Hazes: "Ik voel mij zo verdomd alleen". In Australië hebben wij in Cooper Pedy ook een keer bijna alleen op een camping gestaan. Gelukkig waren er die avond nog een Nederlandse moeder met dochter en werd het toch nog gezellig.Felix houd ons op de hoogte.Groetjes,Jan
----Felix: Hi Jan, volgens mij is dat liedje van Danny de Munck oid. Overigens is er niemand bijgekomen, dus het was een eenzame avond/nacht, maar ik heb er verder geen last van. Ik slaap wellicht wat minder vast. Verder alles onder controle tot nu toe. Ik zag dat ik de camera instellingen van het mobieltje redelijk kan manipuleren, dus hopelijk gaat het beter met de foto's uploaden. De foto's die op z'n kop staan zijn met wat acrobatische toeren van jouw kant wel te bekijken. Let trouwens wel op dat bij het watertje in de schaduw een leeuw ligt.

01-02 Frans en Cora
Wow Felix, wat een bijzondere en trip ben jij aan het maken. Wij zijn nu al onder de indruk van wat je beschrijft. En wij vinden het heel gaaf om je te volgen.

31-01 Marieke Keurntjes
Hey Felix, Ben erg benieuwd hoe het je is vergaan afgelopen dagen. Al veel mooie foto's kunnen maken? En is de hitte nog een beetje te overzien? Kan me voorstellen dat het een hele overgang was van de temperatuur hier naar de hitte daar. Alhoewel je best wel een beetje zon deze kant op mag sturen ;) Heel veel plezier en geniet er ook vooral van :) Groetjes, Marieke

27-01 Gurcan
Heeeeeellll veeeeeeeeelll plezier lieve Felix!

27-01 Pascalle Hijl
Hey Felix, zo ben je bezig met maanden voorbereiden en zo ben je al begonnen aan je reis. Ik wens je veel mooie (foto) momenten toe en hoop dat je een geweldige tijd hebt daar. Geniet ervan en doe wel voorzichtig. groet, Pascalle

27-01 Gert Jan J
Veel plezier Felix. Ik wens je veel moois voor jouw camera.

27-01 Thera van den Berg
Wel Felix je bent je trip begonnen we benijden je om de temperatuur hier is het grillig met regen. Veel succes en hopen op mooie foto's. Groetjes Jan en Thera

27-01 Jan Kreuger
.De Steenbokskeerkring spreekt mij wel aan, omdat ik onder het teken van de Steenbok ben geboren. Felix, als ik geweten had dat je wat meer ervaring in het boodschappen doen had willen opdoen, had ik je graag meegenomen bij mij dagelijkse/wekelijkse boodschappen, Overigens weinig verkeer op de weg, geen files zoals in het overvolle Nederland. Succes

26-01 Marty Meijnen
Inmiddels op reis in Namibië ! Heel spannend lijkt me, juist zo helemaal in je eentje. Succes en veel plezier . Ben benieuwd naar je verhalen en foto's die komen gaan.

-02